Bekijk profielpagina

@SLAM - #voorjougelezen #33

@SLAM - #voorjougelezen #33
Editie #33 
Ik had deze week een weekje vrij omdat ik nogal wat vakantiedagen over had van vorig jaar. Een mooie gelegenheid om een ‘entertainment’-editie te maken van #voorjougelezen en wel een speciale, want we duiken de wereld in van de onderzoekjournalistiek. Geinspireerd door de documentaireserie Making a Murderer heb ik een aantal kijk-, luister- en leestips op een rijtje gezet. Ik heb alles voor je beluisterd, gelezen en bekeken. Hierbij biedt ik alvast mijn excuses aan voor alle uren die je hierna gaat besteden aan onderstaande tips.

Voor wie Making a Murderer heeft gezien
De volgende twee links zou ik alleen aanklikken als je de de hele documentaire Making a Murderer hebt gezien. In mijn omschrijving geef ik geen spoilers weg.
"How Making a Murderer went wrong"
Een podcast met Penny Beerntsen uit 2013
Wat doe je na Making a Murderer? Of ervoor.
Als je Making a Murderer gezien hebt, dan wil je meer. Onderstaande tips zijn uitermate geschikt voor binge-watching. Heb je de serie nog niet gezien? Ook dan is dit een prima start in de wereld van de onderzoeksjournalistiek.
De podcast serial beluisteren
De documentaire-serie The Jinx bekijken
De serie Rectify volgen
De documentaire The Thin Blue Line uit het stof halen
#voorjougelezen
Ik blijf in het thema met de volgende artikelen over gevangenschap.
Wat eet je in de gevangenis?
Hoe overleef je het in gevangenschap?
14 jaar en levenslang
Stéphan Lam

Als 'professional reader of the internet' lees ik veel artikelen. Sterker nog, ik heb ze #voorjougelezen, zodat jij niet meer op zoek hoeft te gaan voor het neusje van de zalm. Ik deel alleen zaken die ik écht gelezen heb en écht de moeite waard vind om te delen. Onderwerpen: digital marketing / social media / tech / innovation / productiviteit / muziek / fotografie. Veel plezier met #voorjougelezen.