Bekijk profielpagina

@SLAM - #voorjougelezen #62

@SLAM - #voorjougelezen #62
Editie #62 
Gister lag ik in de hitte op het strand en ik heb daar flink wat #voorjougelezen. De beste artikelen deel ik hieronder met je. Uiteraard is Facebook weer van de partij (helaas weer niet met positief nieuws), maar lees ook vooral de #fail-sectie. Ik trap af met een eigen creatie; een stukje storytelling over onze kat Dexter. Weet je meteen waar we het zo druk mee hebben thuis.
~Stéphan

Storytelling
Content saved our cat ...but social media almost killed him
Dear Mark,
Onlangs plaatste een Tom England, een journalist uit Noorwegen, een foto op Facebook. Het was een van de bekendste foto’s ooit, van het negenjarige meisje dat naakt en verbrand wegrent na een napalm aanval in Vietnam in 1967. Facebook verwijderde de foto, want het betreft een naakt meisje. Daarna strafte Facebook de journalist zelfs voor de kritiek die hij daarop uitte. De volgende artikelen gaan over dit incident en zijn alle drie de moeite waard om te lezen.
"Dear Mark. I am writing this to inform you that I shall not comply with your requirement to remove this picture "
Facebook domineert wat wij lezen
Kunstmatige intelligentie
Mensen en A.I. kunnen samenwerken om maatschappelijke vraagstukken op te lossen
#fail
Je hebt het in ieder geval geprobeerd
Bedrijven en 'sorry' zeggen (NL)
Rotterdam
Vuiletende haai
De Witte de Withstraat: symbool van de uitgeholde stad (NL)
Trending producten zorgen voor lage kwaliteit
Stéphan Lam

Als 'professional reader of the internet' lees ik veel artikelen. Sterker nog, ik heb ze #voorjougelezen, zodat jij niet meer op zoek hoeft te gaan voor het neusje van de zalm. Ik deel alleen zaken die ik écht gelezen heb en écht de moeite waard vind om te delen. Onderwerpen: digital marketing / social media / tech / innovation / productiviteit / muziek / fotografie. Veel plezier met #voorjougelezen.