Bekijk profielpagina

#voorjougelezen 117 - Donkere kant van social media / Werk werk werk

#voorjougelezen 117 - Donkere kant van social media / Werk werk werk
Editie #117 
De laatste 53 edities van #voorjougelezen hadden allen een open rate van boven de 45%. Niet slecht he? Bedankt voor het openen van deze mail. Je beloning? Een stel goede artikelen die ik #voorjougelezen heb.
Deze week start ik met de ‘donkere kant’ van social media. Als groot liefhebber blijf ik het boeiend vinden wat er aan de achterkant gebeurt. Het eerste artikel laat je meekijken onder de motorkap van YouTube. Uiterst boeiend, maar ook schokkend. De longread ‘Follower Factory’ geeft je meer inzicht in de verkoop van volgers.
Ik sluit af met twee goede artikelen over werk. Beiden zetten aan tot nadenken.
veel leesplezier
PS. Voor het eerst in de geschiedenis van #voorjougelezen heb ik een suggestie ontvangen, bedankt Willem! Heb je ook een suggestie voor een artikel? Laat het weten.

De donkere kant van social media
Hoe het algoritme van YouTube de waarheid verdraaid
De dominantie van WeChat in China
The Follower Factory
"Did you see the showering rat video? It explains why Trump won"
Deze week ontving ik deze suggestie van Willem van der Velden:
Iedereen maakt dezelfde Instagram foto
Werk werk werk werk werk werk
Als je zo succesvol bent, waarom werk je dan 70 uur per week?
De redenen waarom we werken
Stéphan Lam

Als 'professional reader of the internet' lees ik veel artikelen. Sterker nog, ik heb ze #voorjougelezen, zodat jij niet meer op zoek hoeft te gaan voor het neusje van de zalm. Ik deel alleen zaken die ik écht gelezen heb en écht de moeite waard vind om te delen. Onderwerpen: digital marketing / social media / tech / innovation / productiviteit / muziek / fotografie. Veel plezier met #voorjougelezen.