Bekijk profielpagina

#voorjougelezen 123 - Online beïnvloeding en verslaving / Druk druk druk / Bots / Lelijk Rotterdam

#voorjougelezen 123 - Online beïnvloeding en verslaving / Druk druk druk / Bots / Lelijk Rotterdam
Editie #123 
Grote kans dat je het artikel over Christopher Wylie hebt gelezen deze week, die man met dat roze haar. Hij heeft uit de doeken gedaan hoe hij met het bedrijf Cambridge Analytica zowel Brexit heeft gestimuleerd en Steve Bannon heeft geholpen Trump aan de macht te krijgen. Het beïnvloeden van mensen via online kanalen is gewoon mogelijk. Aan de andere kant hebben steeds meer mensen in de gaten dat al die apps, de notificaties op hun smartphone en social media kanalen niet alleen goede, maar ook slechte dingen brengen. De eerste drie artikelen in deze #voorjougelezen gaan hierover, toevallig alle drie in het Nederlands.
Veel leesplezier

Online beïnvloeding en verslaving
Word geen Christopher Wylie, word een zelfbewust ontwerper (NL)
Geen piepjes, gezoem of updates: ontwaken uit de sociale-mediacoma (NL)
We zitten opgesloten in de wurggreep van WhatsApp (NL)
Esther Kezia Thorpe
Go into your Facebook settings and check out some of the things those apps you authorised ages ago can do. Flipboard can apparently access the content and member list of the groups I manage... https://t.co/L1RZmKoeiB
Druk druk druk druk
"The disease of being busy"
Customer Service
Waarom chatbots je dwingen betere customer service agents aan te nemen
Rotterdam
Een ode aan de lelijkheid van Rotterdam (NL)
Stéphan Lam

Als 'professional reader of the internet' lees ik veel artikelen. Sterker nog, ik heb ze #voorjougelezen, zodat jij niet meer op zoek hoeft te gaan voor het neusje van de zalm. Ik deel alleen zaken die ik écht gelezen heb en écht de moeite waard vind om te delen. Onderwerpen: digital marketing / social media / tech / innovation / productiviteit / muziek / fotografie. Veel plezier met #voorjougelezen.