Bekijk profielpagina

#voorjougelezen 166 - Overtuigen / deepfake / taal / wederafbraak / softboi

#voorjougelezen 166 - Overtuigen / deepfake / taal / wederafbraak / softboi
Editie #166 
Hallo, beste lezer, vorige week en vandaag ben ik op training overtuigenswetenschap. Deze wordt gegeven door Bas Wouters, de enige Cialdini Method Certified Trainer in Nederland, persoonlijk opgeleid door gedragswetenschapper Robert Cialdini. Ik vind dit heel interessant, mede omdat het direct toepasbaar is op mijn werkgebied: employee advocacy. Hier gaat het om veranderen en online overtuigen, maar ook om het overtuigen van mensen om hiermee aan de slag te gaan. Om die reden zul je in #voorjougelezen in de toekomst vaker lezen over de theorieën van Cialdini en Kahneman. 
Verder: hoe digitaal ingezet wordt bij de protesten in Hong Kong, (wéér) een lek bij Facebook, een angstaanjagend stukje deepfake, een twitterdraadje over Nederlands taalgebruik, een probleem in Rotterdam en de term ‘softboi’ uitgelegd.
Veel leesplezier!

The Peak–End Rule: How Impressions Become Memories

Giften versus beloningen
Tech & online
Facebook lekt weer
Hong Kong demonstranten maken slim gebruik van maps
Bill Hader channels Tom Cruise [DeepFake]
Bill Hader channels Tom Cruise [DeepFake]
En verder...
“Met een sisser aflopen is ook zo eentje.”
Wij lachen vaak over Belgisch taalgebruik (laten we eerlijk zijn: eigenlijk vinden we het heel mooi). De Belgen vinden ook iets van ons taalgebruik, een mooie conversatie op Twitter over woorden waar zij rillingen van op hun rug krijgen. Volgens mij is de helft Rotterdams ;-). (via @youdid)
Maartje Luif
Vlamingen, welke Nederlands-Nederlandse uitdrukkingen gebruiken jullie niet, maar hebben jullie wel eens gehoord? Zoals ‘op de bonnefooi’ of ‘appeltje-eitje’ of zo?
Wat een postbode ziet van de wederafbraak van Rotterdam
Stéphan Lam

Als 'professional reader of the internet' lees ik veel artikelen. Sterker nog, ik heb ze #voorjougelezen, zodat jij niet meer op zoek hoeft te gaan voor het neusje van de zalm. Ik deel alleen zaken die ik écht gelezen heb en écht de moeite waard vind om te delen. Onderwerpen: digital marketing / social media / tech / innovation / productiviteit / muziek / fotografie. Veel plezier met #voorjougelezen.