Bekijk profielpagina

#voorjougelezen 184 - Social closeness / Mo Gawdat / coronavirus and marketing / Bioloogbetoog / Einde Airbnb? / Trump & advertentiemonster / Dienstmededeling

#voorjougelezen 184 - Social closeness / Mo Gawdat / coronavirus and marketing / Bioloogbetoog / Einde Airbnb? / Trump & advertentiemonster / Dienstmededeling
Editie #184 
Hallo #voorjougelezer,
Ik hoop dat je gezond bent tijdens deze vreemde crisis. En lukt het nog een beetje met social closeness? Ik hoop in ieder geval met deze kennisbrief je een beetje te helpen. Ik heb zelf wat aan de podcast en artikelen gehad. Zo luisterde ik de podcast met Mo Gawdat. Hierdoor kan ik beter relativeren en daarnaast ben ik af en toe aan het experimenteren met een variant op een ochtendritueel dat hij beschrijft.
Om bij de crisis te blijven. Hoe reageren marketeers en consumenten hier eigenlijk op? Lees over dit onderzoek.
Verder merk ik op Twitter en in het nieuws dat we met elkaar op zoek zijn hoe we ons oude leventje weer kunnen oppakken. Begrijpelijk, maar daarmee is de oorzaak van de pandemie niet weg. Hieronder lees je dat de verantwoordelijkheid toch ook echt bij onszelf ligt.
Terug naar marketing. In een uitgebreid artikel lees je hoe Donald Trump Facebook inzet in zijn campagnes. Het gaat hier niet meer om een paar advertenties, maar om een soort AI-monster, die zich voortdurend voedt met data, en honderden advertenties uitspuigt.
Tot slot: Ik plaats niet vaak een bericht over mijn onderneming, maar dat heb ik ditmaal wel gedaan. Omdat ik een nieuwe stap aan het maken ben in de vorm van een nieuwe propositie en samenwerking en het leuk vind je hiervan op de hoogte te brengen.
Veel leesplezier,

Podcast: Mo Gawdat over hoe je kunt omgaan met ongerustheid tijdens het coronavirus
Coronavirus and marketing
Is dit het einde voor Airbnb?
Hoe de advertentietechnologie van Facebook Trump helpt winnen
En verder...
Het betoog van de bioloog: Midas Dekkers (NL)
------------------------
'Dienstmededeling'
Employee Advocacy + Social Selling  = People Centered Growth
Stéphan Lam

Als 'professional reader of the internet' lees ik veel artikelen. Sterker nog, ik heb ze #voorjougelezen, zodat jij niet meer op zoek hoeft te gaan voor het neusje van de zalm. Ik deel alleen zaken die ik écht gelezen heb en écht de moeite waard vind om te delen. Onderwerpen: digital marketing / social media / tech / innovation / productiviteit / muziek / fotografie. Veel plezier met #voorjougelezen.