Bekijk profielpagina

#voorjougelezen 211 - Schaarste / stereotypering in reclame / debranding / beter online vergaderen / muziek ontdekken / slecht voorbeeld

#voorjougelezen 211 - Schaarste / stereotypering in reclame / debranding / beter online vergaderen / muziek ontdekken / slecht voorbeeld
Editie #211 
Hi #voorjougelezer,
Trek je het nog een beetje achter je schermpje? Best pittig, al die vergaderingen in 2D. In deze nieuwsbrief lees je hoe je het ook anders kan, inclusief een paar gouden tips.
Eerst lees je over marketing. Hoe je op de juiste manier schaarste kunt inzetten, een kijkje in de stereotypering van reclame en een mooi artikel over debranding.
Tot slot: slechte voorbeelden doen volgen en een mooi artikel over hoe je nieuwe muziek ontdekt in deze ‘streaming world’.
Veel leesplezier!
PS. Happy met deze kennisbrief? Laat het weten middels een duimpje. Helemaal onderaan.

Marketing
Zo pas je het schaarste-principe toe in de praktijk (NL)
Debranding en versimpeling van merken
Beter online vergaderen
Ik las dit blogje van Seth Godin over Zoom meetings. Hij heeft een terecht punt dat we elkaar vaak niet écht aankijken tijdens een videocall.
Allereerst is het beter jezelf niet meer te zien, dat kan in Zoom door ‘hide self view’ te kiezen. In Teams staat het op de backlog, en is het dus nog niet mogelijk.
Ook geeft Godin een andere tip: het gebruik van je iPhone als camera. Ik heb mijn oude iPhone uit het stof gehaald en deze aan mijn laptop verbonden. Dit kan met een app als Camo (gratis, maar de betaalde versie heeft meer opties) of IVCam (gratis, met ads). Ik heb de laatste getest en het lukt zelfs om draadloos een verbinding te maken tussen mijn pc en mijn iPhone. Ook lukte het mij moeiteloos twee iPhones tegelijkertijd aan te sluiten, zodat je van camera kunt wisselen.
In Teams maak ik mijn gesprekspartner klein (door rechtsboven op het minnetje te klikken), daarmee zie ik mijzelf ook niet meer. Het mini-schermpje met die persoon verplaats ik nu vlak achter de lens van mijn iPhone (op mijn tweede scherm). Resultaat: ik kan iemand beter aankijken als ik praat.
Lees vooral ook de artikelen hieronder, want… is het eigenlijk wel nodig om elkaar te zien?
Waarom het beter is om je camera uit te zetten
‎Slo Mo: A Podcast with Mo Gawdat: Daniel Goleman
Visueel samenwerken
En verder...
Hoe ontdek je nieuwe muziek in een wereld van algoritmes
De kracht van een slecht voorbeeld
Stéphan Lam

Als 'professional reader of the internet' lees ik veel artikelen. Sterker nog, ik heb ze #voorjougelezen, zodat jij niet meer op zoek hoeft te gaan voor het neusje van de zalm. Ik deel alleen zaken die ik écht gelezen heb en écht de moeite waard vind om te delen. Onderwerpen: digital marketing / social media / tech / innovation / productiviteit / muziek / fotografie. Veel plezier met #voorjougelezen.