Bekijk profielpagina

#voorjougelezen 216 - street epistemology / complottheorieën / Doomsday Machine / intuïtie / aantekeningen maken /SØR

#voorjougelezen 216 - street epistemology / complottheorieën / Doomsday Machine / intuïtie / aantekeningen maken /SØR
Editie #216 
Hallo beste lezer
Tijdens discussies ben ik vaak nogal geneigd met feiten te komen en op die manier mijn mening aan een ander op te dringen. Deze week heb ik kennisgemaakt met ‘street epistemology’, een hele andere manier van discussie voeren. Hieronder lees je er meer over, met daarbij een interessante video met een presentatie over deze methode. Ik denk dat ik dit niet zomaar onder de knie zal hebben, maar het is het proberen waard.
Verder lees je vandaag over Facebook, en wat daar achter de schermen gebeurt. Je leest hoe Duitsland heel een manier heeft bedacht om gedupeerden van complottheorieën te helpen. Ook deel ik een methode om betere aantekingen te maken. En je leest iets over behavioral science, in dit geval over een andere kijk op intuïtie. Neem ook de podcasttip aan het einde mee!
Veel kijk- en leesplezier!
~Stéphan

Street epistemology
Duitsland biedt begeleiding op het gebied van complottheorieën
Facebook is een 'doomsday machine'
Afgaan op je intuïtie is niet altijd slecht
Productiviteit
Cornell Note Taking
#voorjougeluisterd
Podcast SØR is een zoektocht naar het ware gezicht van de geschiedenisleraar
#voorjougefotografeerd
Stéphan Lam

Als 'professional reader of the internet' lees ik veel artikelen. Sterker nog, ik heb ze #voorjougelezen, zodat jij niet meer op zoek hoeft te gaan voor het neusje van de zalm. Ik deel alleen zaken die ik écht gelezen heb en écht de moeite waard vind om te delen. Onderwerpen: digital marketing / social media / tech / innovation / productiviteit / muziek / fotografie. Veel plezier met #voorjougelezen.